Gezgin Chef Halil Şımır’dan BeStyle Magazine okurlarına özel
iftar sofralarına lezzet katacak ton balıklı yemek tarifleri!
Yeme-içme alışkanlığı ve saatlerinin değiştiği Ramazan dönemini doğru beslenme tarzıyla sağlıklı
geçirmek mümkün. Sağlıklı beslenirken, koronavirüs salgınına karşı bağışıklığı kuvvetlendirmek
de büyük önem taşıyor. Gezgin Chef Halil Şımır, değişen yemek saatleri ve uzun süreli açlıktan
sonra doğru, güvenilir besinleri tüketerek, hem kontrol dışı kilo alımına hem de oluşabilecek
sindirim bozukluklarına engel olmak isteyen BeStyle Magazine okurlarına özel, iftar sofralarını
taçlandıran birbirinden lezzetli ve sağlıklı olması yanında Acılı, Zeytinyağlı ve birçok çeşidi olan
ton balıklı yemek tarifleri paylaştı.
Çocukluk döneminde yemek merakı ve tutkusuyla akademik eğitimini, mesleki kariyerini
gastronomi üzerine geliştiren ve dünyayı lezzet turlarıyla keşfederek çok sayıda eğitim alan
Gezgin Chef Halil Şımır, okuyucularımız için Ramazan ayına özel menüler hazırladı. İçerdiği
Omega-3 sayesinde vücutta yağ depolanmasını engelleyerek, hızlı yağ yakımı sağlayan;
hücrelerin yenilenmesinde, bağışıklık sisteminin korunmasında, beyin damarlarının güçlü ve
sağlıklı kalmasında etkili mucizevi bir besin olan ton balığıyla yapılan hızlı ve lezzetli menüler,
Ramazan’da da sofraların gözdesi oluyor.
Ton Balıklı ; Kinoalı Biber Dolması
Malzemeler:
1 paket Ton Balığı
su bardağı beyaz kinoa
10 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 adet ince ince doğranmış kuru soğan
2,5 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Kimyon
Pul biber
Tarif: Karıştırma kabının içerisine kinoayı, salçayı, ince ince doğranmış taze nane, dereotu ve
maydanozu ardınan baharatları, rendelenmiş kuru soğanı ve ton balığını ekleyip iyice
harmanlayın. Daha sonra dolmalık biberleri güzelce yıkayıp sap kısımlarını çıkarın Hazırladığınız
tonlu harç ile tüm biberlerin içerisini üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Kalan
boşluğu doldurmak için kare kare kesilmiş olan ya da ortadan ikiye kesilmiş çeri domatesler ile
doldurup uygun bir tencereye yerleştirin. Üzerine suyunu da ilave edip kapağını kapatın ve kısık
ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin, Piştikten sonra kapağı kapalı bir şekilde 15 dk dinlendirip,
servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ton Balıklı Makarna
Malzemeler:
1 kutu Ton Balığı
1/2 paket spagetti
250gr kiraz domates
2 diş sarımsak
10 yaprak taze fesleğen
Tuz-Karabiber
Tarif: Yarım paket makarnayı haşlanması için suya koyun. Ton kutusunu açın, tonları bir kabın
içine koyun, zeytinyağını ayırın. Ayırdığınız ton balığının zeytinyağını tavaya dökün, üzerine ince
ince doğradığınız 2 diş sarımsağı ekleyip kavurun. Tonları da tavaya ekleyin ve karıştırın. Son
olarak 10 yaprak taze fesleğeni tavaya ekleyin ve karıştırın. Tavanın üzerine haşladığınız
makarnayı ekleyip karıştırın ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin. Makarna servise hazır. Afiyet
olsun.
Ton Balıklı Köfte
Malzemeler:
2 kutu Ton Balığı
2 adet yumurta
3 dal taze soğan
1 su bardağı galeta unu
Tuz,karabiber
Tarif: Bir kabın içerisine ince ince doğranmış taze soğanları, galeta ununu, baharatları, yumurtayı
ve son olarak ton balığını ekleyip güzelce karıştırın. Hazırlamış olduğunuz Tonlu köfte harcından
parçalar alarak elinizle şekil verip ister bol kızgın yağda isterseniz de yağlı kağıt serilmiş bir fırın
tepsisine dizip 180 derece de kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.